Zimní harmonikářský kurz 2017 | pozvánka

17.-19.2.2017 / Chaloupky nejsou pouze kurz, kde vám lektoři pomáhají posunout se zase o kousek dál ve svém hraní, ale i setkání sympatických lidí, kde je prostor učit se od ostatních účastníků, vyměňovat si noty, nahrávky a zkušenosti. Kde je čas zahrát si, zazpívat a pobesedovat nejen o harmonice.

pozvanka-zimni2017

Abyste v únoru přijeli v pořádné harmonikářské kondici, chvilky těšení si můžete zkrátit vyzkoušením písniček a skladeb, které si pro vás lektoři připravili. Po přihlášení vám pošleme noty a hurá na to!

Klára Veselá

Na co se můžete těšit? Pro “kapelní dílnu” jsem si připravila melodický valčík z filmu Amélie z Montmartru. Určitě ho všichni alespoň trochu znáte. Zkusíme si ho společně zahrát v různých variacích. Bude-li čas, co si dát nějakou světovku – Yesterday od Beatles nebo Can’t Help Falling In Love od Presleyho? Jako doprovodný program mám nachystaný “manuál pro akordeonisty” aneb mé osobní tipy a fígle jak zvládnout hru na akordeon s lehkostí (jak cvičit efektivně, tréma, chyby, okna,…). Mé heslo zní: Vše má svůj čas a hraní musí bavit.

igor-barboi-pozvanka-zimní2017

Igor Barboi

Dlouho jsem přemýšlel, jakým směrem se vydat a rozhodl jsem se udělat instrumentálně písně, které jsou mou srdeční záležitostí. A to přestože nejsou původně spojené se hrou na harmoniku- jedná se o známou píseň od francouzsko – amerického zpěváka a skladatele Joe Dassina – Si tu n’existais pas, dále jazzový standard od George Gershwina – Summertime a také úžasnou bluesovou píseň Stand by me, která má hodně výraznou basovou linku. Abyste věděli, jak můžou skladby znít na akordeon, nahrál jsem je pro vás v jednoduché úpravě.

katka-pozvanka-zimni2017

Katka Paclíková

Společně a s radostí – nechme hrát i přítomný okamžik. Připravila jsem si pro vás skladbičku Boogie Wogie, kde si vyzkoušíme improvizovaná sóla a zároveň na jednoduchém základu posílíme rytmické cítění. Druhá skladba bude v podobném duchu, budeme ji ale vytvářet na místě, společně, volbou z několika možností, které připravím. Bude to tedy naprosto autentický originál aneb jednoduchá, ale naše.

david-pozvanka-zimni2017

David Lomič

Krátkým výletem židovskou melodikou si nejprve zameditujeme při spirituální a hloubavé Eli eli, abychom si poté zařádili v rychlejším rytmu Hevenu shalom aleichem. Naučíme se základní melodie a akordy, zkusíme si drobet improvizace a také souhru s ostatními muzikanty.

Nedílnou součástí našich kurzů na Chaloupkách je výborné jídlo, za které bude tentokrát ručit rodinný kuchařský tým Janka & spol.

 

Cena kurzu je 3000 Kč (kurzovné, stravování, pronájem společných prostor) + ubytování na celý kurz (ve společných ložnicích za 300 Kč, pro náročnější v pokojích s vlastním sociálním zařízením za 550 Kč).

Nabízíme zlevněné kurzovné za 2500 Kč pro studenty do 26 let, rodiče na rodičovské dovolené a seniory nad 60 let. Slevu můžou uplatnit i ti, co vymyslí ke kurzu zajímavý doprovodný program, či pro nás napíší kvalitní článek na web. Anebo se do našeho projektu harmonika.cz zapojí jiným způsobem.

 

Začátek kurzu je v pátek v 19 hodin, konec v neděli odpoledne.

 

DOPRAVA
Chaloupky jsou sice pro někoho trochu dál, ale to lze vyřešit spolujízdou, jedno místečko v autě se vždycky najde. Jde to i autobusem – zastávka „Zašovice, Nová Brtnice“.

Mapa

 

PŘIHLÁŠKA
Máte-li zájem se zúčastnit, stačí VYPLNIT PŘIHLÁŠKUPo vyplnění přihlášky vám dáme vědět, zda jsou ještě volná místa, potom můžete poslat zálohu 1000 Kč. Teprve po zaplacení zálohy budete mít místo v kurzu s jistotou rezervováno. Nějaké dotazy nebo problém s vyplněním přihláškového formuláře? Ozvěte se na e-mail jindra.kelisek@gmail.com.

 

Kurz není pro úplné začátečníky, alespoň pár písniček je potřeba umět zahrát.

Jaké to bylo v minulých letech?

Nebojte se pozvat i své muzikantské kamarády! Vítáni jsou jako vždy i hráči na jiné nástroje – jen když jim nebude vadit, že budou v menšině.

Takže proč nevyrazit?

 

Za realizační a lektorský tým  | Jindra Kelíšek
autorka výtvarné pozvánky | Bára Valecká
publikováno 21. 12. 2016